FOOD // Homemade Granola bars

maandag 21 januari 2013

Tussen maaltijden door moet je tussendoortjes eten, dat weten we allemaal. Maar het is nog best lastig om gezonde tussendoortjes te kiezen die ook nog eens lekker zijn. Met dit recept maak je in minder dan drie kwartier heerlijke mueslirepen, from scratch

Wat heb je nodig?
♥ 250 gr haver
♥ 75 gr rozijnen
♥ 75 gr gedroogde cranberries
♥ 100 gr pecannoten
♥ 25 gr geroosterde pompoenpitten
♥ 2 eetlepels chia zaadjes (evt)
♥ 1 blikje gecondenseerde melk
♥ 40 gr gesmolten boter
♥ 2 theelepels kaneel
♥ Een snufje zout
Begin met het voorverwarmen van de oven. Zet hem op 175 graden. Doe nu je boter in een hittebestendig bakje en smelt de boter in 20 seconden in de magnetron. Hak de pecans in stukjes. Ik hak mijn pecans niet zo heel fijn, omdat ik het wel lekker vind om in een stukje noot te bijten.

Doe de pecans en de pompoenpitten in een pannetje zonder olie en bak deze een beetje aan. Zo krijgen ze een stuk meer smaak! Als de nootjes lekker beginnen te ruiken, zijn ze klaar. Laat ze vooral niet te ver gaan, dan worden ze bitter.
Pak nu een grote schaal en doe alle ingrediƫnten erin. De haver, de rozijnen, de cranberries, de nootjes, de chia zaadjes, de gesmolten boter, de gecondenseerde melk, de kaneel en doe er op het einde een snufje zout doorheen. Meng dit goed door elkaar.

Vet vervolgens een bakblik in met een beetje boter of olie. Ik gebruik zelf een vierkant bakblik. Doe ook nog een bakpapiertje op de bodem zodat je degranola bars en makkelijk uit krijgt. Schep het mengsel in het bakblik en druk het aan met de achterkant van een lepel. Als het goed is, is de oven nu voorverwarmd. Schuif het bakblik in de oven en bak hem 30 minuten. Laat hem daarna afkoelen in het bakblik, haal hem dan uit het bakblik en snijd hem in stukjes.
Je kan het recept heel makkelijk aanpassen naar jou wensen. Als je de basis van haver, gecondenseerde melk en boter hetzelfde houdt, kun je het verder aanvullen zoals je zelf wilt. Het is bijvoorbeeld ook erg lekker om er geraspte kokos en stukjes chocolade doorheen te doen. Experimenteer ermee en maak zo jou perfecte mueslirepen!

Eet smakelijk!

0 reacties:

Een reactie posten

Teenspiration All rights reserved © Blog Milk Powered by Blogger