FOOD // Cake pops

zondag 15 september 2013

Het is natuurlijk heel leuk om de good old cupcakes te bakken, maar wat dacht je van cake pops? Het is wat lastiger dan cupcakes en het duurt wat langer om te maken, maar wat is er nou leuker om te zien dan deze cake pops? Probeer een keertje wat nieuws en maak eens deze cake pops! 


Wat heb je nodig?
Cake: Boerencake mix, 200 gram boter, 4 eieren
Frosting: 25 gram bloem, 120 ml melk, 100 gram roomboter, 100 gram poedersuiker
Coating: circa 500 gram chocolade 
Extra: Satéprikkers, vergiet


Begin met het maken van de cake, gewoon volgens het recept op de verpakking, het beste is om dit te doen met een boerencake mix. Daarna kun je de cake het beste een nachtje laten rusten, maar je kunt de cake ook meteen verkruimelen nadat het is afgekoeld als je wat minder tijd hebt. 
Als het allemaal goed verkruimeld is, begin je met het maken van de frosting. Eerst klop je de melk en de bloem goed door elkaar en breng dit in een steelpannetje aan de kook. Ondertussen steeds blijven roeren totdat het dik is, daarna laat je het afkoelen. Je mixt de roomboter en poedersuiker door elkaar en daarna kan het bij de mix van bloem en melk. Deze mix voeg je bij de cakekruimels en kneed je goed door elkaar, totdat je er balletjes van kunt rollen. Maak ze zeker niet te groot, anders vallen ze straks van het stokje als je ze door de chocolade wil halen. Zet ze daarna in de koelkast.
Daarna kun je beginnen met het leukste gedeelte: de coating van de cake pops! Smelt de chocolade ‘au bain-marie’. Hierbij vul je een pan met water en zet je er een andere pan boven op, waar je de chocolade in smelt. Als het goed gesmolten is kun je de cake pops uit de koelkast halen en deze voorzichtig op een satéprikker prikken en daarna door de chocolade halen. Als je dat gedaan hebt, kun je ze nog in een versiersel dopen en dan zijn ze alweer bijna klaar! 
Maar voordat ze echt klaar zijn, kun je ze het beste eerst laten ‘drogen’ in een vergiet of in een tissuedoos met gaatjes erin. Zodra ze een beetje opgedroogd zijn, kunnen ze in de koelkast om het chocola hard te laten worden. En voilà, klaar zijn je cakepops! Als je eens een dagje vrij hebt (want je hebt zeker de hele middag nodig!) dan kun je zeker eens cake pops proberen te maken, want zien deze cake pops er niet cute uit? 

9 reacties:

  1. dit vind ik echt super leuk om te maken.
    nog nooit gedaan...maar wel snel..

    Check mijn blog en laat een reactie achter.
    Doeg

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat ontzettend leuk! Ik heb ze ook al een keer geprobeerd te maken, maar ze waren niet zo goed gelukt als deze haha! X

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dit ziet er echt onwijs lekker uit! Ik ga het ook een keertje maken :D Misschien straks wel hihi

    BeantwoordenVerwijderen
  4. haha neee nu heb ik hier zoveel zin in!
    ziet er echt super leuk uit x

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Leuk! Wij maken het ook weleens! Erg leuk om te doen.

    BeantwoordenVerwijderen

Teenspiration All rights reserved © Blog Milk Powered by Blogger