FOOD // Homemade Nutella

vrijdag 6 september 2013

Op het internet zijn honderden recepten te vinden met Nutella als hoofdingrediënt. Nutella chocolate chip cookies, Nutella cinnamon rolls en zelfs Nutella cheesecake. Toch blijf ik een boterhammetje met Nutella het allerlekkerst vinden. Maar er is één ding dat nog lekkerder is: homemade Nutella! En het is nog makkelijk ook. Lees snel verder voor het recept.


Wat heb je nodig?
♥ 250 gram hazelnoten
♥ 150 gram poedersuiker
♥ 50 gram cacao
♥ ½ theelepel zout
♥ 4 eetlepels hazelnootolie
♥ 2 theelepels vanille extract
♥ Een keukenmachine
Eerst gaan we de hazelnootjes roosteren. Zet de oven op 200 graden, verspreid de hazelnoten over een bakplaat belegd met bakpapier en rooster ze voor ongeveer 10 minuutjes (of tot ze goudbruin zijn). Als je hele huis lekker naar geroosterde hazelnootjes ruikt, doe je het goed!
Nu moeten we de schilletjes van de hazelnoten verwijderen. Dit doen we door een vochtige theedoek te pakken en de hazelnootjes hierop te leggen. Vouw de doek nu dicht en rol de hazelnootjes een beetje heen en weer onder de doek. Blijf dit herhalen tot het grootste deel van de schilletjes eraf is.
Doe nu de hazelnootjes in de keukenmachine en laat de keukenmachine draaien tot je een soort hazelnootpasta hebt. Zorg er wel voor dat je tussendoor de pasta van de randen naar beneden duwt zodat het een mooie gladde pasta kan worden en er geen chunky bits in blijven zitten.
Doe nu de rest van de ingrediënten bij de hazelnootpasta in de keukenmachine en laat het nog ongeveer een minuutje draaien zodat het een mooi glad mengsel wordt. Als je de pasta te dik vindt, doe je er nog wat olie bij. En als je de pasta te dun vindt, doe je er nog wat poedersuiker bij.
Giet de pasta over in een mooi potje en plak er een etiketje op. Eet smakelijk!

0 reacties:

Een reactie posten

Teenspiration All rights reserved © Blog Milk Powered by Blogger