
Wat heb je nodig?
♥ 250 gram hazelnoten
♥ 150 gram poedersuiker
♥ 50 gram cacao
♥ ½ theelepel zout
♥ 4 eetlepels hazelnootolie
♥ 2 theelepels vanille extract
Eerst gaan we de hazelnootjes roosteren. Zet de oven op
200 graden, verspreid de hazelnoten over een bakplaat belegd met bakpapier en
rooster ze voor ongeveer 10 minuutjes (of tot ze goudbruin zijn). Als je hele
huis lekker naar geroosterde hazelnootjes ruikt, doe je het goed!
Nu moeten we de schilletjes van de hazelnoten
verwijderen. Dit doen we door een vochtige theedoek te pakken en de
hazelnootjes hierop te leggen. Vouw de doek nu dicht en rol de hazelnootjes een
beetje heen en weer onder de doek. Blijf dit herhalen tot het grootste deel van
de schilletjes eraf is.
Doe nu de hazelnootjes in de keukenmachine en laat de
keukenmachine draaien tot je een soort hazelnootpasta hebt. Zorg er wel voor
dat je tussendoor de pasta van de randen naar beneden duwt zodat het een mooie
gladde pasta kan worden en er geen chunky bits in blijven zitten.
Doe nu de rest van de ingrediënten bij de hazelnootpasta
in de keukenmachine en laat het nog ongeveer een minuutje draaien zodat het een
mooi glad mengsel wordt. Als je de pasta te dik vindt, doe je er nog wat olie
bij. En als je de pasta te dun vindt, doe je er nog wat poedersuiker bij.
Giet de pasta over in een mooi potje en plak er een
etiketje op. Eet smakelijk!
0 reacties:
Een reactie posten