FOOD // Homemade Starbucks

dinsdag 15 oktober 2013

Veel mensen zijn fan van Starbucks. In de zomer een heerlijke koude frappuccino of in de winter een lekkere comforting Spice Chai Latte. Ook de kerstspecials zijn ieder jaar ontzettend populair. Waarschijnlijk vindt je portemonnee al die gekochte Starbucks drankjes iets minder fijn. Daarom laten wij je graag zien hoe je makkelijk je eigen Starbucks drankjes maakt. Vandaag de recepten voor de populaire Spice Chai Latte en voor de misschien nog wel populairdere Caramel Frappuccino!

Spice Chai Latte
Wat heb je nodig?
♥ 250 ml melk
♥ 250 ml water
♥ 2 eetlepels honing
♥ Een theelepel kaneel
♥ ½ theelepel kardemom
♥ ½ theelepel nootmuskaat
♥ ½ theelepel gemberpoeder
♥ 2 hele kruidnagels
♥ 3 zakjes Earl Grey thee (ik gebruikte losse thee)
 Breng eerst de melk en het water samen aan de kook in een steelpannetje. Blijf tussendoor roeren want je wil geen velletje op de melk. Doe nu ook de honing samen met alle kruiden in het pannetje en draai het vuur uit. Zodra de kook er af is, kan je de theezakjes erbij doen. Dit doe je pas als de kook er af is, omdat de smaak van de thee anders minder sterk is. Laat het nu vijf minuutjes rustig trekken, met de deksel op de pan. Haal vervolgens de theezakjes en de twee kruidnagels er uit. Giet het over in een grote mok, doe er een flinke toef slagroom op en geniet!

Caramel Frappucino
Wat heb je nodig?
♥ 1 kopje afgekoelde koffie
♥ 2 kopjes ijsblokjes
♥ 2 eetlepels suiker
♥ 250 ml melk
♥ Karamelsaus (staat niet op foto)
♥ Blender

Zet van tevoren het kopje koffie, want die moet flink afgekoeld zijn als je gaat beginnen met het maken van je frappuccino. Doe de ijsblokjes, de suiker, de melk, de koffie en een scheutje karamelsaus in een blender en mix het goed door elkaar. Je hebt hier wel een sterke blender voor nodig want het kan lastig zijn om het ijs goed fijn te krijgen. Zorg dat alle ijsblokjes fijn gemalen zijn. Spuit een beetje karamelsaus in het glas en giet de frappuccino erop. Flink toef slagroom erop, nog een beetje karamelsaus er overheen… enjoy!

8 reacties:

  1. Wat heb je het leuk gefotografeerd! En de caramel frappucino ziet er heerlijk uit. Dit is de eerste keer dat ik op je blog kom, maar wat is hij leuk! Je hebt er een nieuwe volger bij :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oooh wat goed! Dit ga ik zeker eens proberen!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. oh jummie dat is mijn lievelings Starbucks coffee, ga ik zeker een keertje zelf maken!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Oh heerlijk! Dit is echt mijn favoriet bij Starbucks.
    Leuke blog!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ah dat ga ik sowieso proberen, bedankt voor het recept! (:

    BeantwoordenVerwijderen

Teenspiration All rights reserved © Blog Milk Powered by Blogger