FOOD // Healty snacks III

dinsdag 24 september 2013

Als ik uit school kom, heb ik vaak trek in iets lekkers. Niks mis mee, want gezond  snacken is goed! Het houdt je stofwisseling op gang. Het is misschien verleidelijk om een koekje te pakken, maar er zijn zo veel gezondere keuzes.  Bananen bijvoorbeeld, die bevatten veel kalium en ze geven je een energieboost. Daarom heb ik vandaag twee (semi) gezonde recepten voor jullie, met bananen. En chocolade. Want iedereen houdt van chocolade.


Zoals ik al zei, zijn bananen erg gezond. Ze geven je enorm veel energie en ze geven een vullend gevoel omdat er veel vezels in zitten. In beide recepten zit pure chocolade en als je hier niet te veel van eet, is ook dit gezond! Er zitten veel anti-oxidanten in en chocolade is een feel good-drug. Je hersenen sturen allemaal vrolijk makende signaaltjes je lichaam in na het eten van pure chocolade. Dus zolang je het in moderatie eet, is het helemaal prima.

BANANA PEANUT BUTTER TREATS
Wat heb je nodig?
Een hele rijpe banaan
Pindakaas
Een klein handje pure chocolade
Een scheutje (soja)melk
We gaan beginnen met de voorbereidingen. Snijd de banaan in plakjes van een centimeter dik en leg ze even apart. Doe nu een handje chocolate chips (of gewoon stukjes chocolade van een reep) in een hittebestendig bakje en giet er een beetje (soja)melk bij, ongeveer een twee eetlepels per klein handje chocolate chips. Zet dit nu in de magnetron tot de chocolade gesmolten is. Roer het af en toe door en blijf er bij want het smelten gaat erg snel.
Pak nu de pindakaas erbij en doe een theelepeltje tussen twee plakjes banaan. Als je de twee plakjes op elkaar drukt, moet de pindakaas er net niet tussenuit komen. Je hebt nu een soort bananenhamburgertjes. Dip deze 'hamburgertjes' in de gesmolten chocolade en laat ze in de vriezer afkoelen voor ongeveer twee uur. Bewaar ze ook in de vriezer want koud zijn ze het aller lekkerst!







GEBAKKEN BANAAN IN EEN MOK
Wat heb je nodig
Een hele rijpe banaan
Een eetlepel pure chocolade
Een mok
Snijd de banaan in stukjes en doe ze in een mok. Maak nu alles fijn met een vork tot er zo min mogelijk stukjes in zitten en doe de chocolate chips erbij. Zet de mok voor twee minuten in de magnetron en klaar is je gezonde snack

5 reacties:

  1. Oeh lekker! :) Vooral het eerste recept!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Chocolade, pindakaas en banaan?! :O Klinkt raar, maar het ziet er heeeerlijk uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ohhh jummm dat klinkt echt allebei super lekker!! Ik eet ook vaker een boterham met pindakaas en banaan, zó een lekkere combinatie ^^

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Jammer dat ik niet van pindakaas hou, anders zou ik het eerste echt proberen! Ziet er namelijk lekker uit!

    BeantwoordenVerwijderen

Teenspiration All rights reserved © Blog Milk Powered by Blogger