DIY // Haarmasker

zaterdag 23 november 2013

Met dit gure weer maak je je haar erg blij met een fijn, voedend masker. Je kan natuurlijk een masker kopen bij de drogisterij, maar het is net zo makkelijk om er zelf een te maken. En een groot voordeel is dat er geen chemische ingrediënten in een do it yourself haarmasker gaan. Je weet dus precies wat je in je haar doet. En als dat ook nog eens allemaal hele verzorgende ingrediënten zijn, zoals in dit masker, verander je je droge lokken al snel in een bos glanzend en zacht haar.

Wat heb je nodig?
♥ Pure kokosolie
♥ Olijfolie
♥ Honing

Kokosolie is de olie die het diepste doordringt in je haren. Je haren zuigen deze olie als het ware het beste op. Zorg wel dat je pure kokosolie hebt. Er mag dus alleen kokosolie in de ingrediëntenlijst staan, anders bestaat de kans dat je het masker niet goed uitgewassen krijgt. De olijfolie zorgt voor een mooie glans, net als de honing. Daarbij herstelt de honing je haar ook, door zijn genezende werking. Droge punten zullen er na dit masker een stuk gezonder uit zien.
Doe de kokosolie in een magnetronbestendig bakje en zet het in de magnetron tot het helemaal gesmolten is. Blijf er wel bij want dit gaat sneller dan je denkt. Doe nu de olijfolie en de honing erbij en roer het goed door. De honing smelt als het goed is door de olie heen omdat de kokosolie warm is, maar als dit niet het geval is kun je het nog even terugzetten in de magnetron tot alle honing echt opgelost is. 

Dit is een masker dat je voor het douchen in je haar doet, dus je hoeft je haar niet van tevoren nat te maken. Doe eerst een handdoek over je schouders om je kleding te beschermen. Vetvlekken gaan erg lastig uit mooie blousjes! Verdeel nu het masker over je haar en concentreer je op de punten. Als je te veel van het masker op je hoofdhuid doet, loop je de kans dat het snel vettig wordt. En dat willen we natuurlijk niet! Laat het masker een halfuurtje intrekken. Stap vervolgens onder de douche en was je haar twee keer met een milde shampoo om alle olie er uit te krijgen. Je kan een beetje conditioner in de puntjes doen om je haar nóg beter te verzorgen, maar dit hoeft niet per se.
Laat je haren aan de lucht drogen (want föhnen maakt je haar droog!) en geniet van je mooi vallende, zachte en glanzende lokken.

0 reacties:

Een reactie posten

Teenspiration All rights reserved © Blog Milk Powered by Blogger