FOOD // Hot Chocolate

woensdag 20 november 2013

De blaadjes vallen van de bomen en het wordt alsmaar kouder. Het is herfst! En er gaat niks boven een grote mok warme chocolademelk met slagroom nadat je het herfstige weer op de fiets hebt getrotseerd. En dan niet zomaar warme chocolademelk, maar hot chocolate met Nutella of met salted caramel! Jum.
Nutella Hot Chocolate
Wat heb je nodig?
♥ 300 ml melk
♥ 2 eetlepels nutella
♥ Snufje kaneel
♥ Slagroom
Doe eerst ongeveer de helft van de melk in een pannetje. Laat dit goed warm worden. Doe vervolgens twee eetlepels Nutella en een snufje kaneel bij de melk en roer dit goed door met de garde. Als alles goed is gemengd, giet je de rest van de melk erbij. Goed doorroeren, nog even door laten warmen en dan in een mok gieten. Grote toef slagroom er op en nog een beetje kaneel er overheen en klaar!

Salted Caramel Hot Chocolate
Wat heb je nodig?
♥ 300 ml melk
♥ 1 eetlepel cacao
♥ 1 ½ eetlepel suiker
♥ Karamelsaus
♥ Grof zeezout
♥ Slagroom
Doe de melk in een pannetje en laat dit goed warm worden. Als de melk goed warm is, doe je de cacao en de suiker erbij. Goed doorroeren met de garde, want we willen geen klontjes. Pak nu je mok erbij. Doe ongeveer een eetlepel karamelsaus in de mok en doe er een snufje grof zeezout bij. Giet nu de chocolademelk in de mok en dus over de karamelsaus heen. De karamelsaus zal zich nu gaan mengen met de warme chocolademelk. Doe er nu flink wat slagroom op en maak het af met nog een drizzle karamelsaus en een beetje grof zeezout. Jummmm.

Snel slagroom kloppen
Niets overtreft zelfgeklopte slagroom. Daarom even een kleine tip tussendoor: er is een veel snellere manier om slagroom te kloppen dan om het te doen met een garde en een kom. En je hebt minder afwas! Pak een goed afsluitbaar potje en vul deze voor een derde met slagroom. Schepje suiker erbij en shake it up! Controleer tussendoor of de slagroom al luchtig is, want je wil het niet te lang kloppen, dan krijg je boter. 

7 reacties:

  1. Die met Nutella ziet er heerlijk uit! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hmmm ziet er heerlijk uit! Mooie foto's

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ahw wat superlekker! Ik ga die met nutella zeker een keer uitproberen!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hmmmm zo lekker! Ik heb het nog nooit gemaakt met nutella dus moet ik snel maar een keertje doen! Het enige wat ik nu zou gebruiken is de slagroom, puur omdat ik er niet van hou hihi

    BeantwoordenVerwijderen
  5. lijkt me wel lekker, ziet er echt heerlijk uit!
    http://www.we-heart-fashion.com

    BeantwoordenVerwijderen
  6. hmm! heerlijk. ik kan hier geen genoeg van krijgen =)

    BeantwoordenVerwijderen

Teenspiration All rights reserved © Blog Milk Powered by Blogger