In Amerika is het heel bekend: nootjes met een
karamellaagje er om heen, bestrooid met een beetje kaneel. Dit wordt vaak ook
als home made cadeautje voor kerst
onder de boom gelegd. Dit is echt een snack waar iedereen van houdt. Lekker
zoet, knapperig en met een lichte kaneelsmaak. En het fijne is dat het ook nog
eens makkelijk te maken is! Deze candied
cinnamon almonds maak je al binnen twintig minuten, perfect als last-minute kerstcadeau (of natuurlijk als
cadeautje voor jezelf).
Wat heb je nodig?
250 gram amandelen zonder vlies (andere nootjes kan ook,
wat jij lekker vindt)
50 gram suiker
Een halve vanille peul (of een scheutje vanille extract)
Pak een steelpannetje en zet deze op een laag vuurtje.
Doe hier de suiker en de inhoud van de halve vanille peul in. De vanille peul
schraap je leeg door hem door midden te snijden en door er vervolgens met de
achterkant van een mesje langs te gaan. Oh, en gooi de lege peul niet weg! Als
je deze in een bak met suiker doet krijg je homemade vanillesuiker, jum.
Laat de suiker langzaam smelten tot het een lichte
karamelkleur krijgt. Maar blijf er goed bij want ik heb gemerkt dat suiker snel
verbrand, oeps. Bij poging twee kreeg ook ik de perfecte karamel. Gooi hier
vervolgens de nootjes bij en schep het goed door. Dit zal eerst een beetje
moeizaam gaan, maar als de nootjes een beetje warm beginnen te worden smelt de
karamel mooi om de nootjes heen.
Leg de nootjes voorzichtig op een bakplaat, strooi er een
beetje kaneel overheen naar smaak en laat het op deze manier ongeveer tien
minuutjes liggen. Breek vervolgens de nootjes van elkaar en bewaar ze in een
goed afgesloten pot. All done!
Je kan de nootjes zo opeten maar het is ook lekker om ze
in stukjes te snijden en over je yoghurt heen te strooien. Beetje extra kaneel
er overheen en geniet!
Ah dit klinkt echt heel lekker! Bedankt voor het recept en de duidelijke uitleg! (:
BeantwoordenVerwijderenJummie! Wat een heerlijkheid en zo makkelijk!
BeantwoordenVerwijderen