FOOD // Candied cinnamon almonds

woensdag 11 december 2013

In Amerika is het heel bekend: nootjes met een karamellaagje er om heen, bestrooid met een beetje kaneel. Dit wordt vaak ook als home made cadeautje voor kerst onder de boom gelegd. Dit is echt een snack waar iedereen van houdt. Lekker zoet, knapperig en met een lichte kaneelsmaak. En het fijne is dat het ook nog eens makkelijk te maken is! Deze candied cinnamon almonds maak je al binnen twintig minuten, perfect als last-minute kerstcadeau (of natuurlijk als cadeautje voor jezelf).
Wat heb je nodig?
250 gram amandelen zonder vlies (andere nootjes kan ook, wat jij lekker vindt)
50 gram suiker
Een halve vanille peul (of een scheutje vanille extract)
Een snufje kaneel
Pak een steelpannetje en zet deze op een laag vuurtje. Doe hier de suiker en de inhoud van de halve vanille peul in. De vanille peul schraap je leeg door hem door midden te snijden en door er vervolgens met de achterkant van een mesje langs te gaan. Oh, en gooi de lege peul niet weg! Als je deze in een bak met suiker doet krijg je homemade vanillesuiker, jum.
Laat de suiker langzaam smelten tot het een lichte karamelkleur krijgt. Maar blijf er goed bij want ik heb gemerkt dat suiker snel verbrand, oeps. Bij poging twee kreeg ook ik de perfecte karamel. Gooi hier vervolgens de nootjes bij en schep het goed door. Dit zal eerst een beetje moeizaam gaan, maar als de nootjes een beetje warm beginnen te worden smelt de karamel mooi om de nootjes heen.
Leg de nootjes voorzichtig op een bakplaat, strooi er een beetje kaneel overheen naar smaak en laat het op deze manier ongeveer tien minuutjes liggen. Breek vervolgens de nootjes van elkaar en bewaar ze in een goed afgesloten pot. All done!
Je kan de nootjes zo opeten maar het is ook lekker om ze in stukjes te snijden en over je yoghurt heen te strooien. Beetje extra kaneel er overheen en geniet!

2 reacties:

  1. Ah dit klinkt echt heel lekker! Bedankt voor het recept en de duidelijke uitleg! (:

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jummie! Wat een heerlijkheid en zo makkelijk!

    BeantwoordenVerwijderen

Teenspiration All rights reserved © Blog Milk Powered by Blogger