DIY // Ringarmband

maandag 6 januari 2014

Zelf dingen maken is altijd leuk. En het leukste is nog wel als het iets heel bruikbaars is dat je hebt gemaakt, zoals een sieraad. De euforie als iets af is en als je het kan dragen is grooooots. En deze Do it yourselfs hoeven helemaal niet lastig te zijn. Ik laat jullie zien hoe je heel makkelijk een armbandje kan maken met een lint en wat ringetjes.

Wat heb je nodig?
Een lint
Ringetjes

Voor dit armbandje heb je maar heel weinig nodig: alleen een lintje naar keuze en ringetjes. Het lint kan alle kleuren zijn. Ik heb gekozen voor een donkergroen, satijnen lint. Het enige wat belangrijk is, is dat het lint door de ringetjes past. De ringetjes kan je halen bij een hobbywinkel of bij een kluswinkel, zoals de Praxis. Ze hebben verschillende groottes dus als je een grovere armband wil, kan je ook grotere ringen kopen.
1. Doe het lint door een van de ringetjes heen. Zorg dat je het lint er zo doorheen doet dat hij van onder naar boven door het ringetje zit. 2. Doe nu het lint door het volgende ringetje heen, maar deze moet precies andersom. Deze moet van boven naar beneden door de ring. 3. Doe nu het lint van de rechterkant door het eerste ringetje heen, van boven naar beneden. 4. Trek dit goed aan en zorg dat de ringetjes goed over elkaar heen liggen.
5. Het principe is nu eigenlijk gewoon hetzelfde. Doe het volgende ringetje er weer aan met het lint van onder naar boven. 6. Doe het lint van de rechterkant weer van boven naar beneden door het ringetje er voor en trek het goed aan. 7. Uiteindelijk krijg je dan zoiets! Je kan er zo veel ringetjes aan doen als je wil. Je kan eventueel ook langer doorgaan zodat je een ketting krijgt, dat kan ook leuk zijn. 8. All done!

4 reacties:

  1. Zelf dingen maken is inderdaad heel leuk, wat een mooi resultaat! Heel origineel. :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Creatief gedaan! Het ziet er heel leuk uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ziet er erg leuk uit! ik zou er zelf een felroze lint tussen doen denk ik :) Leuk voor de zomer!

    BeantwoordenVerwijderen

Teenspiration All rights reserved © Blog Milk Powered by Blogger